Povraćaj proizvoda

Ne sviđa Vam se poručeni proizvod? Nema problema!
Samo pošaljite nazad zajedno sa obrascem za odustajanje i dobijate celokupan iznos novca nazad.

Mi u Poklon Dućanu, kao deo kompanije Crystal Time d.o.o. ulažemo dosta truda, kako bismo opisali i prikazali svaki proizvod što je verodostojnije moguće. Međutim, razumemo da se događa da proizvode koje primite nisu baš kao što ste očekivali. Stoga smo ponosni što smo u prilici da Vam ponudimo vreme od 15 dana da se predomislite za bilo koju od Vaših kupovina na našoj internet prodavnici.

Pravo na odustajanje

Dragi korisnici internet prodavnice Poklon Dućan, želimo da Vas obavestimo da se prema Zakonu o zaštiti potrošača Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina putem naše internet prodavnice poklonducan.rs smatra prodajom na daljinu.

Vi kao korisnici internet prodavnice Poklon Dućan, imate za slučaj prodaje na daljinu pravo po Zakonu, da odustanete od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 15 dana od trenutka kada Vam je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica kog ste kao kupac odredili, a nije prevoznik. Prilikom odustanka možete, ali nemate obavezu da navedete razlog zbog kojeg odustajete. Kupaci i potrošači su u ovom slučaju fizička lica koja proizvode kupuju radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti.

Povraćaj sredstava

Ukoliko želite da iskoristite mogućnost odustanka od ugovora, kao kupac na Poklon Dućan internet prodavnici, imate pravo na zamenu za drugi proizvod ili povraćaj novca. Ponosni smo da celokupnu vrednost plaćenog iznosa za naručene proizvode vraćamo pre roka od 14 dana, i to odmah nakon prijema Izjave o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu i naručenih proizvoda. Kao trgovci, a u skladu sa navedenim zakonom, u obavezi smo da Vama, našem kupcu, bez odlaganja vratimo iznos koji ste platili po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema proizvoda i izjave o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu. Molimo Vas kao našeg kupca i korisnika interent prodavnice Poklon Dućan, u slučaju odustajanja od ugovora,  vratite naručene proizvode bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana, od dana kada ste poslali obrazac za odustanak od ugovora sklopljenog na daljinu. Ukoliko po isteku roka od 15 dana od dana kada ste poslali izjavu o odustanku ne budete u prilici da pošaljete proizvod, izgubićete mogućnost povraćaja novca i proizvoda i nećemo biti u prilici da Vam zamenimo proizvod.

  • Molimo Vas da prilikom povraćaja, obavezno proizvode vratite nekorišćene u ispravnom stanju sa neoštećenom originalnom ambalažom, zajedno sa originalnim fiskalnim isečakom i pratećom dokumentacijom (uputstva i Garantni list). Po prijema proizvoda, naš korisnički servis će zajedno sa časovničarima proveriti ispravnost i neoštećenost proizvoda, kako bismo Vam u što kraćem roku izvršili povraćaj sredstava.
  • Kao Kupac imate odgovornost za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, odnosno kao kupac ste isključivo odgovorni za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja proizvodom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovila njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost ili oštećenje proizvoda nastupila krivicom kupca, nažalost, bićemo u obavezi da odbijemo zahtev za vraćanjem iznosa, i proizvod će Vam biti vraćen na Vaš trošak. Teret dokazivanja da je postupano u skladu sa prethodno navedenim, a radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora na daljinu je na Vama, odnosno kupcu. Troškove povraćaja proizvoda snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan proizvod.
  • U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Poklon Dućan je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Procedura za povraćaj sredstava

Molimo Vas da nas kontaktirate pozivanjem Korisničke podrške na broj telefona +381 64 64 202 89 ili slanjem poruke na e-adresu: info@poklonducan.com sa Vašim Ličnim podacima i podacima Vašeg broja tekućeg dinarskog računa.

  • Nakon što nam dostavite neophodne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosledjena na e-adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Proceduru povraćaja novca nije preporučljivo samostalno pokretati, bez prethodnog kontakta i dogovora sa našom korisnikom podrškom. Ova dobra praksa se pokazala kao najbolji način za efikasnu realizaciju procesa  i zadovoljstvo naših korisnik. Napomena: Molimo Vas da pratite procedure koja je navedena. Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate.

IZJAVA O ODUSTANKU OD UGOVORA ZAKLJUČENOG NA DALJINU možete preuzeti OVDE
UGOVOR O ODUSTANKU možete preuzeti OVDE

Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da vrati proizvod u određenim situacijama. Imajući u vidu asortiman proizvoda u našoj ponudi, od navedenih slučajeva u Zakonu, jedan slučaj je relevantan: Isporuka proizvoda proizvedenih prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovanih. Ovo stavka zakona se odnosi na mogućnost Usluge graviranja proizvoda.