Način plaćanja

SIGURNA INTERNET KUPOVINA

1. Plaćanje GOTOVINOM

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbine kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Isporuku vrši kurirska služba i moguća su plaćanja gotovinom ili čekovima, u zavisnosti od kurirske službe.

2. Plaćanje DEBITNIM I KREDITNIM karticama.

 • Vašu internet narudžbinu možete platiti putem internet prodavnice koristeći Vašu platnu karticu VISA, Maestro ili MasterCard koja podržava internet plaćanje.
  Prilikom kupovine proizvoda na našoj internet prodavnici izaberete način plaćanja Visa, Master ili Maestro, nakon čega ćete biti usmereni na 3D Secure stranicu Banca Intese, na stranici ćete imati mogućnst unosa podatke kako bi svoju internet kupovinu obavili bezbedno. Nakon unosa molimo Vas da pratite dalja uputstva na stranici.
  Napomena: Plaćanje nije moguće u stranoj valuti.
 • Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na našu internet stranicu sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na našu internet stranicu sa informacijom o neuspelom plaćanju i imaćete mogućnost da ponovite plaćanje karticom ili da izaberete drugi način plaćanja.
 • U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Poklon Dućan se obavezuje da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.
  Srećnu i uspešnu kupovinu vam želi Vaš Poklon Dućan!
 • Sigurnost plaćanja kreditnim karticama  Zaštita prilikom plaćanja putem interneta
  a)Iz sigurnostnih razloga, podaci o Vašoj platnoj kartici su vidljivi samo banci kao procesoru kartica, pa se celokupan proces naplate obavlja na internet stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
  b)Opis načina zaštite poverljivih podataka o transakciji pri plaćanju platnim karticama
  Tajnost podataka Kupca zaštićena je i osigurana upotrebom SSL enkripcije.
  Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija postupak je šifrovanja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa).
  Navedeni način omogućuje siguran prenos informacija i onemogućuje nedopušten pristup podacima prilikom komunikacije između računara Kupca i PBZ Mycheck-out payment gateway servisa i obrnuto.
  Navedeni servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtuelne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Brojevi kreditnih kartica se ne čuvanju i nisu dostupni neovlaštenim osobama.
  Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o platnoj kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke. Poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj(kriptovanoj) formi, upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
 • Internet plaćanje na rate bez kamate i bez učešća!
  Svim korisnicima koji poseduju MasterCard Gold, Visa Classic i American Express kreditne kartice Banke Intesa, imaju mogućnost  kupovine svih dostupnih proizvode na minimum DVE, a maksimum ŠEST jednakih mesečnih rata bez kamate. Nakon što se sa Poklon Dućan internet stranice za plaćanje preusmerite na stranicu za plaćanje Banke Intesa, imaćete mogućnost da sami odlučite o broju rata. Raspoloživi limit na Vašoj kreditnoj kartici će se istog trenutka umanjiti za obavljenu transakciju, a rate će vam dospevati na plaćanje svakog 10. u mesecu (a svakog 15. u mesecu za American Express kartice).
  **Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.
  **Isporuka robe je mogu
  ća samo na teritoriji Srbije i iskljucivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu.
  ***Samo vlasnik platne kartice može izvršiti pla
  ćanje.

KUPOVINA U PRODAVNICI

1. Gotovinsko plaćanje

Plaćanje u gotovini

2. Plaćanje ČEKOVIMA građana do 180 dana bez kamate

Svim kupcima smo odobrili mogućnost plaćanja čekovima građana u roku do 180 dana od datuma kupovine, bez učešća i sa 0% kamate u svim Poklon Dućan prodavnicama. Plaćanjem čekovima građana imate mogućnost odloženog plaćanja do 6 jednakih mesečnih rata bez kamate, prva rata dospeva odmah, a ostale svakog narednog meseca.

3.Plaćanje DEBITNIM I KREDITNIM karticama.

Prihvatamo sledeće platne kartice:
VISA, MASTER CARD, MAESTRO DINA, AMERICAN EXPRESS, EUROLINE, KARTICE POŠTANSKE ŠTEDIONICE, PayPass™ platni stiker
* Plaćanje Komercialna Banka kreditnim karticama na 12 rata bez kamate.
* Plaćanje Banca Intesa kreditnim karticama na 12 rata bez kamate.

4.Virmansko plaćanje – PLAĆANJE PREKO RAČUNA

Svoju narudžbinu možete platiti direktnom uplatom na tekući račun Poklon Dućana.
Uplatnicom na šalteru banke ili pošte; e-bankarstvo; m-bankarstvo
Plaćanje možete izvršiti odmah nakon potvrde narudžbine standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci na teritoriji Srbije, ili putem internet bankarstva ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu (e-bankarstvo ili m-bankarstvo). Narudžbenicu sa uputstvima i iznosom za uplatu izabranih proizvoda dobićete na e-adresu koju ste uneli prilikom registracije. Isporuku vršimo nakon prijema sredstava na tekući račun.

5. KUPOVINA PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE - Sindikalna prodaja

Pored uobičajnih načina plaćanja, Poklon Dućan kao zvanični prodavac finih poklon, satova i nakita pruža mogućnost zaposlenima i članovima sindikata kupovinu originalnih proizvoda garantovanog kvaliteta na odloženo plaćanje BEZ KAMATE, putem administrativne zabrane od 2 do 12 mesečnih rata u Srbiji.

a)Ukoliko je Vaš izbor kupovina putem administrativne zabrane, pružamo Vam sve pogodnosti kao i bilo kojim drugim načinom plaćanja:

 • Kupovina u našim prodavnicama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Inđiji;
 • Aktuelne maloprodajne cene bez uvećanja i kamata
 • Originalni satovi i nakit nekih od najboljih internacionalnih brendova Royal London, Lotus Festina, Paul Hewitt, Vostok Europe, Girl Only, Swiss Military Hanowa;  Majorica, Oliver Weber, Chrysalis, Lotus Style
 • Uslugu Servisa i BESPLATNOG GRAVIRANJA
 • Specijalni dani prodaje samo za članove partnerskih Sindikata i Preduzeća

b)Paket ponudu predstavljaju beneficije za sindikat i članove sindikata:

 • Omogućavamo sindikatima ponudu sa POPUSTOM za kupovinu poklona zaposlenima za specijalne povode
  (odlazak u penziju, godišnjice u kompaniji, nagrade za izuzetne rezultate ili uspehe na sindikalnim igrama).
  Uz svaku kupovinu sata u Poklon Dućanu dobijate BESPLATNO GRAVIRANJE
 • Omogućavamo Vam da iznenadite svoje članove ekskluzivnim poklonima
  za specijalne dane kao što su novogodišnji praznici i Dan Žena 8.Mart
 • Postajanjem partnera Poklon Dućana omogućavamo članovima sinidkata kupovinu putem Administrativne zabrane u našim prodavnicama od 2 do 12 mesečnih rata BEZ KAMATE,
   što su najpovoljniji uslovi na tržištu.

Želite da omogućimo Vama i Vašim kolegama kupovinu putem administrativne zabrane? Jednostavno je! Kontaktirajte nas na e-adresu info@poklonducan.com ili nas POZOVITE radnim danima u period od 08-16 na broj telefona +381-64-64-20-289 ili u naše prodavnice u Beogradu, Nišu, Novom Sadu ili Inđiji, a mi ćemo obaviti ostalo.   

Ukoliko smo već ostvarili uspešnu saradnju sa Vašim preduzećem ili sindikatom pratite sledeća tri koraka:

 • Preuzmite primerak administrivne zabrane (Vojska Srbije)
 • Dostavite Vašoj računovodstvenoj službi tri primerka, kako bi upisali potrebne podatke
   Podatke o Preduzeću; Maksimalan iznos mesečne rate i Overa administrativne zabrane,
 • Ponesite Vašu ličnu kartu, overene A.Z. i odaberite Vaš omiljeni proizvod u bilo kojoj prodavnoci Poklon Dućan, a naše ljubazne kolege će obaviti ostatak procedure
 • Uslovi za Kupovinu putem Administrativne zabrane i potpisivanje ugovora:
  • da je kupac zaposlen na neodređeno vreme
  • da preduzeće u kojoj radi isplaćuje redovno zarade u skladu sa Zakonom o radu
  • da preduzeće u kojoj radi u zadnjih 365 dana nije imala blokiran tekući račun duže od 10 dana
  • da izdata Potvrda od strane preduzeća ne bude starija od 3 dana
  • da doneta Potvrda i Administrativna zabrana sadrže sve potrebne podatke 

6.POKLON VAUČER

Tražite idealan poklon?
Poklon vaučer Vam omogućava da darujete dragoj osobi i vise od poklona - mogućnost izbora!
Odaberite Željeni iznos i darujte u originalnom dizajniranom pakovanju koje dobijate gratis.
Ukoliko ste vlasnik preduzeća, a zainteresovani ste da obradujete Vaše zaposlene možete nas direktno kontaritrati na info@poklonducan.com
Poklon Vaučer je savršen poklon za svaku priliku!

7.Korporativni pokloni

Pored navedenih načina kupovine, u mogućnosti smo da Vam uz posebne pogodnosti, obezbedimo ekskluzivne personalizovane korporativne poklone za Vaše poslovne partnere ili zaposlene.
Dozvolite nam da budemo deo Vaših važnih trenutaka i uspeha, a mi ćemo Vam uzvratiti
Poklon Dućan kuća finih poklona, satova i nakita vam omogućava i BESPLATNO GRAVIRANJE za odabrane proizvode.

USLOVI KUPOVINE I POVRAĆAJA PDV-a ZA STRANE DRŽAVLJANE POKLON DUĆAN

Kako izvršiti povraćaj PDV?
Poklon Dućan će za Vas prilikom kupovine pripremiti potrebne izvozne formulare, koje je uz kupljene proizvode, nekorišćene i u originalnom pakovanju, neophodno predstaviti organima Carine Republike Srbije pri izlasku iz zemlje. Prilikom sledećeg dolaska u Poklon Dućan (kraćeg od šest meseci), na osnovu overenog formulara isplaćuje se kompletan iznos PDV u gotovini, ili na račun u banci.
- Zahtev putnika za povraćaj PDV (ZPPPDB) obrazac (zahtev stranog državljanina za refakciju)
- kupac plaća robu u punom iznosu (sa pdv-om), ukupna vrednost mora biti veća od 100 EUR  po srednjem kursu NBS, pri čemu prodavac izdaje:
1) fiskalni račun u punom iznosu
2) popunjen obrazac ZPPDB u tri primerka
3) faktura na ime i prezime kupca
OBAVEZE KUPCA
- da kupljenu robu iznese iz zemlje pre isteka od tri meseca od datuma kupovine
- da prilikom prelaska granice, odnosno izlaska iz naše zemlje na carini overi obrazac ZPPDB kao i fakturu za kupljenu robu.
POVRAĆAJ PDV-a
- izvršiti samo u slučaju ako su ispunjeni sledeći uslovi:
1) kupac dostavlja prodavcu originalni račun i ZPPDB obrazac overen od strane carine
2) pravo na povraćaj pdv-a se ostvaruje isključivo ako overen ZPPDB i faktura nisu stariji od 6 meseci od dana kupovine.

USLOVI KUPOVINE I POVRAĆAJA PDV-a ZA DIPLOMATSKO/KONZULARNA PREDSTAVNIŠTVA I MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE

Da bi diplomatsko/konzularna predstavništva i međunarodne organizacije ostvarile pravo na povraćaj pdv-a neophodno je da prilikom kupovine uređaja prilože sledeća dokumenta:
a)AMBASADA (diplomatska/konzularna predstavništva) - za potrebe ambasade
-SNPDV obrazac - overen od strane ambasade ili međunarodne organizacije
- Potvrda reciprociteta o oslobađanju od pdv-a i akciza (izdaje Ministarstvo inostranih poslova)
- Ovlašćenje osoba za nabavku robe.
b)LIČNE POTREBE NOSIOCA PRAVA
- LNPDV obrazac - overen od strane ambasade ili međunarodne organizacije
- potvrda reciprociteta o oslobađanju od pdv-a i akciza (izdaje Ministarstvo inostranih poslova)
- kopija diplomatske lične karte osobe ovlašćene za kupovinu
c)MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE (donacije)
-PPO-PDV obrazac overen od strane poreske uprave i firme
-Potvrda o poreskom oslobađanju za obveznika PDV, koji vrši promet dobara ili usluga, odnosno uvoz dobara uz poresko oslobađanje (za međunarodne ugovore).
Ukoliko kupac poseduje gore navedena dokumenta prodavac je u obavezi da kuca fiskalni račun na pun iznos,a naplati iznos bez pdv-a

TERMS OF PURCHASE AND  REFUND OF VAT FOR FOREIGN CITIZENS

Foreign nationals, diplomatic/consular offices and international organizations have the right on VAT refund when purchasing products in Poklon Dućan.
* All retail prices shown in this ecommerce are retail prices with VAT included. If you are interested in this way of purchasing product, feel free to ask our sales staff, and we will prepare to you documents and help you achieve VAT refund.
How to get the Tax refund?
During the purchasing process Poklon Dućan will prepare all needed export documents which must accompany bought unused products in original packaging and must be presented to Serbian custom authorities when leaving the country. When
you visit Poklon Ducan next time again with verified documents you claim the right on tax refund with verified form and it can be paid in cash or on bank account.
- ZPPDB form (request of a foreign citizen for a reflection) (Form 1, Form 2)
- the buyer pays the goods in full amount (with VAT), the total value must be greater than EUR 100 at the middle exchange rate of the NBS, whereby the seller issues:
1) Fiscal account in full amount
2) completed ZPPDB form in three copies
3) invoice on behalf of the buyer
BUYER'S OBLIGATIONS
- to take the goods purchased from the country before the expiration of three months from the date of purchase
- to check the ZPPDB form as well as the invoice for the purchased goods when crossing the border or exit from our country at customs.
REFUND VAT
- executed only if the following conditions are met:
1) the user delivers to the seller the original invoice and the ZPPDB form which is verified by the customs
2) The right to VAT refund is realized only if the certified ZPPDB and invoices are not older than 6 months from the date of purchase.

TERMS OF BUYING AND REFUND OF VAT FOR DIPLOMATIC / CONSULAR REPRESENTATIONS AND INTERNATIONAL ORGANIZATIONS

In order for diplomatic / consular missions and international organizations to exercise their right to return the VAT, it is necessary to submit the following documents when purchasing a product:
a)AMBASSADOR (diplomatic / consular missions) - for the needs of the embassy
- SNPDV Form - certified by an embassy or an international organization
- Confirmation of the reciprocity of exemption from VAT and excise (issued by the Ministry of Foreign Affairs)
- Authorization of the persons in charge of the procurement of goods
PERSONAL NEEDS OF THE RIGHTS OF THE RIGHTS
- LNPDV form - certified by an embassy or an international organization
- confirmation of the reciprocity of exemption from VAT and excise (issued by the Ministry of Foreign Affairs)
- a copy of a diplomatic ID card of a person authorized to purchase
c)INTERNATIONAL ORGANIZATIONS (donations)
- PPO-VAT form certified by the tax administration and the firm
Certificate of Tax exemptions for VAT payer, that carries out traffic of goods or services, or import of goods with tax exemption (for international contracts).
If the buyer owns the above documents, the seller is obliged to pay the fiscal account at full amount, and collect the amount without VAT.